donderdag 7 mei 2015

Klimdoelen 2015: de eerste tussenstand

Pieter blij na zijn 1e 7c+ in Oliana (foto: ManabuYoneyama)
De eerste vier maanden van onze reis hebben we voornamelijk in Catalonië geklommen. In die tijd hebben we hard aan onze klimdoelen gewerkt. De maand mei brengen we door op Corsica en daar zullen we alleen maar lange routes klimmen. Een mooi moment om eens te kijken naar onze doelen.
Pieter heeft in de eerste vier maanden 135 punten behaald. Zijn doel is om dit jaar tien 7c's of harder te klimmen. Hij heeft nu twee 7c's geklommen en drie keer een 7c+. Ik heb 93 punten behaald. Mijn doel voor 2015 is tien 7b's of harder. Ik heb nu vijf 7b's en drie keer een 7b+ geklommen.
Ik zat halverwege de maand april al op acht routes en hoopte nog voor vertrek naar Corsica nummer 9 en 10 'binnen te halen'. Maar helaas, ondanks verwoede pogingen is het me niet gelukt. Teleurgesteld was ik wel... Maar al met al zijn we allebei best tevreden met onze vorderingen.
In juni, juli en augustus zullen we een groot deel van onze tijd in de Alpen doorbrengen. Misschien komt er dan van sportklimmen niet veel terecht: ook daar zullen we voornamelijk lange routes doen. Maar als het weer niet goed genoeg is voor multipitches gaan we gewoon verder met onze sportklimdoelen.

Esther
©2014 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten