maandag 18 augustus 2014

Grensoverschrijdingen

Het viel niet mee om dit jaar een goed-weer-gebied voor de zomervakantie te vinden. We hebben lang getwijfeld tussen de Dolomieten en de Écrins, om uiteindelijk de eerste dagen bij klimvrienden in Val d' Aosta terecht te komen.
Na twee dagen klimmen, leek het er op dat een reis naar het westen de beste kans op goed weer zou bieden. Daarom gingen we de grens over naar Vallée Étroite. Een mooi en rustig dal waar we twee leuke multipitch-routes hebben geklommen. In het ernaast gelegen Vallée de la Clarée vonden we ook nog een paar aardige sportklimgebieden. Alhoewel beide gebieden in Frankrijk liggen, gingen we regelmatig even de grens met Italië over omdat daar de dichtstbijzijnde supermarkt was.
Het vooruitzicht op meerdere dagen mooi weer was uiteindelijk de aanleiding om in Frankrijk te blijven en door te gaan naar Ailefroide waar we een mooie lange route op La Sagnette klommen.  Maar de drukte en de kampvuurdampen in Ailefroide waren ons toch iets te veel en daarom gingen we weer snel terug naar het dal om te gaan klimmen bij Bouchier en Les Ayes. Afgewisseld  met nog een dagje multipitchen in Le Ponteil.
We hebben weer veel mooie bivakplekjes gevonden met heldere riviertjes om ons in te wassen. Af en toe kregen we bezoek van Harry, een klimmaatje uit Den Haag, die de rust van het wild kamperen wel kon waarderen! Het weer bleef grillig, maar we hebben al met al toch zo'n 15 dagen kunnen klimmen. En we hebben genoten van de prachtige vergezichten in de bergen - met wolken haast nog mooier dan met een knalblauwe hemel...
Voorpret voor de volgende reis!

Pieter 
©2014 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten