vrijdag 3 februari 2012

Onverwachte ontmoeting

In Siurana verblijven veel klimmers in de winter gedurende korte, lange of héél lange tijd. In de ochtend gaan veel klimmers naar Cornudella de Montsant voor wat boodschappen of vers brood. Zo waren ook wij op een ochtend net bij de bakker en een supermarktje geweest, toen we onverwacht in een klein straatje onze Duitse klimvrienden Volker en Nicole tegen kwamen. Ook zij waren al enige weken in Spanje en het bleek dat we elkaar in Margalef net misgelopen waren.
Erg leuk om in een jaar waarin we veel nieuwe en onbekende mensen ontmoeten, ook weer eens oude bekenden tegen te komen.
Natuurlijk kregen we van Volker ook weer de laatste tips voor mooie klimroutes in de Alpen. Ze hadden op de heenweg naar Spanje een aantal routes geklommen in de zogenaamde Zee-Alpen. Op de foto's zag het er prachtig uit. De routes worden waarschijnlijk opgenomen in het 3e deel van hun Topoguide.
Na enkele dagen samen doorgebracht te hebben, namen we weer afscheid van elkaar. Volker en Nicole blijven nog enkele weken in Catalonië en wij gaan naar Gandía waar het hopelijk wat warmer is.

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten