woensdag 1 februari 2012

Winter in Spanje

Na in december een maand lang verwend te zijn geweest met enorm goed klimweer in Turkije, brengen we nu de rest van de winter in spanje door. Dat is toch wel even wennen. Je hoort altijd dat menig pensionado in badkleding de wintermaanden aan de Spaanse Costa's doorbrengt. Maar in Catalonië zijn de temperaturen toch wel even anders. In Margalef en Siurana is het afzien geblazen. In de nacht vriest het regelmatig en het duurt dan toch wel weer even voor de zon krachtig genoeg was om de lucht en de rots op te warmen.
Gedurende de eerste zes maanden van onze reis stonden we altijd tussen half 8 en 8 uur s'ochtends op. Nu kijken we rond 9 uur op de thermometer in de bus en als we dan zien dat de buitentemperatuur pas 2 graden boven nul is, draaien we ons nog maar eens om. Buiten ontbijten in de kou is niet comfortabel, om van het klimmen nog maar te zwijgen.
Maar op onbewolkte dagen kunnen we om een uur of 11 toch wel op een 'zuidwand' klimmen. Soms klimmen we zelfs in een korte broek en t-shirt. Tot de zon aan de eind van de middag verdwijnt... dan is het feest meteen afgelopen. De temperatuur zakt dan razendsnel richting vriespunt en onze donsjas is dan nog het enige dat ons warmhoudt als wij buiten, naast de bus, het avondeten aan het koken zijn.

Pieter

2 opmerkingen:

Daniella zei

Hoi daar, waarom zakken jullie niet af naar Costa Blanca, of nog zuidelijker (El Chorro)? Daar is het meestal +10 graden tov Siurana. Wij hebben dit ook al 3x gehad ;-)... En dan op de terugtocht alsnog naar Costa Daurada..
groetjes, Daniella

Anoniem zei

Sorry hoor, we hebben nog steeds geen medelijden met jullie. Moet je toch echt met iets beters komen. :-)
Klim ze!
Dirkjan

Een reactie posten