zaterdag 3 oktober 2015

Klimdoelen 2015: de tweede tussenstand

Inmiddels zijn we een dikke acht maanden op reis. De eerste 4 maanden hebben we alleen maar 'sport geklommen' en daarna hebben we afwisselend gemultipitched of sporklimroutes gedaan. Zo goed als het sportklimmen in de eerste vier maanden ging, zo lastig is het de laatste tijd. Als je vaak lange routes klimt raak je toch een beetje 'uit vorm', en daardoor is het lastiger om op je maximale niveau te klimmen.

Aanvankelijk dacht ik dat we onze doelen halverwege het jaar misschien wel zouden moeten herzien. Het ging zo goed aan het begin van het jaar... Maar de laatste maanden hebben ons sportklim-niveau niet veel goed gedaan.

Pieter heeft nu in totaal 180 punten behaald; ik heb 134 punten behaald (voor onze puntentelling, zie de tabel hieronder). Het verschil: Pieter heeft 10 routes meer uitgeklommen dan ik (- routes waarmee we punten kunnen behalen).

Pieters doel is dit jaar tien 7c's of harder te klimmen. Hij heeft nu drie 7c's geklommen en drie keer een 7c+. Mijn doel voor 2015 is tien 7b's of harder. Ik heb nu acht 7b's en drie keer een 7b+ geklommen. Doel gehaald dus. Ik wil mijn doel daarom aanpassen: ik ga proberen om in totaal tien 7b's te klimmen en tien keer een 7b+. Dat wordt dus nog even doorzetten...

We hebben nog zeker 3 maanden de tijd en we gaan alleen nog maar sportklimmen. Als het een beetje mee zit, kunnen we nog wel wat extra routes toevoegen aan onze lijstjes.

Hieronder nog een keer de tabel waarin je kunt zien hoe we tot onze puntentelling komen.

Esther
©2015 nonstopclimbing.nl

niveau Esther niveau Pieter redpoint onsight
7c 7c+ 9 11
7b+ 7c 7 9
7b 7b+ 5 7
7a+ 7b 3 5
7a 7a+ 1 3
         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten