woensdag 26 augustus 2015

Nederlanders in de bergen

We zijn al maanden op reis maar vrijwel nergens ontmoeten we Nederlandse klimmers. Eind juli, begin augustus klommen we bij Interlaken, bij massief 'Lehn'. Bij de wand ontmoetten we Marit & Karel en Mathijs & Marianne. Grappig was dat Marit ons herkende: "Hé, zijn jullie nonstopclimbing?"
Heel toevallig zijn we via Faceook al 'vrienden' maar nu hebben we elkaar ook in het echt ontmoet. Alle vier komen ze uit de regio Utrecht en we bleken veel gemeenschappelijke klimmaatjes te hebben.
Marit en Klaas wonen sinds een paar maanden in Zwitserland. Ze maakten in Nederland al veel tijd vrij om zoveel mogelijk buiten te klimmen en op een gegeven moment besloten ze om in Zwitserland te gaan wonen. Als je tussen de bergen woont, kun je een stuk vaker gaan klimmen dan wanneer je steeds vanuit Nederland een heel eind moet reizen. Heel toevallig waren ze ook in Salbit toen wij er waren, maar toen zijn we elkaar nèt mis gelopen.
Marianne en Mathijs reizen samen met hun hond Yor door Europa. Net als wij proberen ze 5 dagen per week te klimmen. Hun reisplan is iets anders: zij hebben ook Noorwegen en Zweden bezocht, terwijl wij het bij Midden- en Zuid-Oost Europa houden. Ze zijn nu twee maanden op reis en ze hebben nog maar liefst 12 maanden te gaan! Zij vertrekken nu richting het westen, terwijl wij nu richting het oosten gaan. Soms gaan ze ook multipitchen, maar omdat ze een hond bij zich hebben doen ze meestal relatief korte routes. De hond blijft dan lekker onder aan de wand op de rugzak liggen tot ze terug zijn. Ze hebben ook een blog, voor wie het leuk vindt: www.menmopreis.nl

Esther
©2015 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten