vrijdag 24 juli 2015

Bijzondere ontmoetingen in Catalonië en op CorsicaEn nog een verhaal over ontmoetingen met klimmers met een bijzonder verhaal.

Studeren (lees: klimmen) in Catalonië
In Catalonië hebben we meerdere malen een Duitse klimmer ontmoet die voor dik half jaar in Lleida heeft gestudeerd. In Duitsland studeert hij bewegingswetenschappen en nu was hij voor een vergelijkbare studie in Lleida. Laat zich raden wat hij werkelijk kwam doen: hij heeft tijdens zijn verblijf in Catalonië 100 8a's geklommen en zijn eerste 8c+... En de studiepunten heeft hij ook weten te behalen...

Wereldreis van 2 jaar met het hele gezin en de hond
In de Pyreeën hebben we een Franse berggids en parapant-instructeur ontmoet die van plan is om voor 2 jaar de wereld rond te reizen, samen met vrouw, 2 jonge kinderen en hond. Het plan is om in december te vertrekken. Zijn vrouw neemt ontslag in juni om alles voor te bereiden voor het vertrek in december. Het huis moet worden opgeruimd en de inboedel moet worden opgeslagen omdat ze dat in de tussentijd willen verhuren. Verder zijn ze niet van plan om veel voor te bereiden. De hond willen ze bijvoorbeeld in de camper 'verstoppen' bij bepaalde grensovergangen. Niks geen 'dierenpaspoort' en controle op inentingen. Ze hadden al wel een reusachtig grote camper (formaat bibliotheekbus) gekocht en hun bezoek aan de Pyreneeën was een testrit. Het idee is om eerst een jaar door Europa te reizen en daarna via Azië naar Amerika te gaan. Tijdens de reis wil hij als parapant-instructeur gaan werken. Ze hadden een extra grote camper gekocht, zodat hij verschillende parapants kan meenemen. De kinderen willen ze zelf gaan lesgeven. Kinderen in Frankrijk zijn weliswaar leerplichtig, maar je mag ze zelf onderwijzen en je hoeft geen onderwijspakket (zoals in Nederland) af te nemen. Bij terugkomst worden ze dan getoetst.

Weerzien op Corsica
Drie jaar geleden waren we tijdens onze vorige reis bijna een maand op Corsica. We hebben toen een Duits stel ontmoet tijdens het klimmen. Het werd zó mistig dat we afhaakten. Toen we terugliepen naar de bus, bleek dat ook zij zich hadden laten wegjagen door de mist. Op de parkeerplaats hebben we toen samen koffie gedronken. Ze sliepen toen in een grote auto, maar nu bleken ze een mooi kampeerbusje te hebben. Toen ze beiden 50 jaar waren geworden, vonden ze dat ze wel wat luxe verdiend hadden. De afgelopen maand hebben we hen een paar keer ontmoet en route-tips uitgewisseld. En natuurlijk hebben we weer samen koffie (en bier) gedronken!

Honderden route-tips op een stick
Op Corsica hebben we ook een ander klimmend stel ontmoet. Ze konden een bepaald sportklimmassief niet vinden en vroegen aan ons de weg. Ze waren op Corsica voor het sportklimmen; omdat zij een blessure aan haar elleboog had konden ze nu niet multipitchen. Hij bleek echter een fanatieke mulipitcher te zijn en smulde van het idee om een jaar te reizen om te kunnen klimmen. Een paar dagen later troffen we hen weer en nu had hij een USB-stick bij zich met een lijst van routes die hij had gedaan of nog wilde doen. Die lijst moesten we 'unbedingt' bekijken. Thuis had hij de lijst op zijn pc staan en wij mochten deze stick wel hebben. Als we toch een jaar onderweg waren, moesten we toch ook wel een paar routes (zo niet alle) van zijn hitlist klimmen...

Esther
©2015 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten