zondag 25 januari 2015

Op weg

Inmiddels zijn de eerste weken van onze reis al weer voorbij. Twee dagen later dan gehoopt zijn we uit Nederland vertrokken. Een jaar weg gaan is toch heel wat anders dan een vakantie. Van collega's, vrienden en familie hebben we uitgebreid 'afscheid' genomen en er moesten op het laatst nog veel administratieve zaken geregeld worden. Ook moesten we nog 'verhuizen', want onze hele inboedel hebben we voor een jaar opgeslagen. Op de dag van de verhuizing sneeuwde het, dus dat was best pittig.
Maar enkele minuten voor nieuwjaar waren we dan toch op onze eerste bestemming: Siurana. Daar bleek het nog veel drukker met klimmers dan voorgaande jaren en we waren dan ook erg blij toen op 6 januari ook voor de Spanjaarden de kerstvakantie afgelopen was. Er bleven alleen nog enkele verstokte klimzwervers over en we hebben onze Duitse  klimvrienden Volker en Nicole weer ontmoet - zij overwinteren steevast in Catalonië. Het weer was de meeste dagen relatief goed en we konden zelfs enkele dagen in t-shirt klimmen.
Toen de temperatuur begon te dalen was het tijd voor de volgende, iets zuidelijker bestemming: Montanejos. Onze hoop op de voorspelde hogere temperaturen werden helaas geen realiteit. Een koude noord-westen wind gaat al dagen over Spanje en zorgt zelfs in sommige delen van het land voor sneeuwval. Neerslag hebben we gelukkig nog niet gehad, maar we krijgen wel aardig wat kou te verduren. Alle mogelijke lagen van kleding die we bij ons hebben, zijn inmiddels in gebruik. Tot nu toe hebben we nog steeds 4 à 5 dagen per week kunnen klimmen, maar hopelijk wordt het niet nog kouder!

Pieter

©2014 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten