vrijdag 30 januari 2015

Badderen of bevriezen

In januari zijn we zo'n kleine twee weken in Montanejos geweest, een dorpje in het binnenland bij Castellón, bekend om het thermale water van 25 graden Celsius. Je kunt er ook klimmen, anders zouden we ook niet heen gegaan zijn. De weersverwachting was erg gunstig en ook het warme water trok ons wel aan.
Helaas sloeg het weer om en kwam er een ijzige kou over Montanejos. 's Nachts nachtvorst - waar we gelukkig geen last van hadden - maar ook een hele harde wind - die wel erg vervelend was. 
Maar gelukkig is daar het thermale water...helaas geen 25 graden zoals 'beloofd', maar ongeveer 20 graden. Niet super warm, maar als er geen wind was en we hadden het zelf niet koud, dan is het best te doen.
We gingen meestal naar Fuente del Baños, een mooie kloof met licht- tot blauwgroen helder water. Er zwommen ook forelachtige vissen en één keer heb ik een ijsvogel in het riet gezien. Een mooiere badkamer kun je je niet wensen! Alhoewel, één keer hebben gemeente-ambtenaren ons staan toejuichen toen we aan het badderen waren. Dat heb je toch liever niet in je eigen badkamer...
Grappig is dat er op sommige plekjes in het water meer warmte te voelen was dan op andere plekjes. Je gaat dan steeds zoeken of je zo'n warm plekje kunt vinden, totdat je het echt te koud krijgt om nog langer in het water te blijven. Het afdrogen en aankleden was eigenlijk nog het heftigst - maar als we dan weer in opgefrist in de bus zaten, waren we de kou weer snel vergeten.

Esther
©2014 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten