maandag 12 mei 2014

Grootse plannen

Toen we in augustus 2012 terug kwamen van onze eerste lange reis, wisten we het al zeker, dit willen we nog een keer! Een jaar lang buiten leven, reizen en klimmen. Wanneer we dan weer zouden gaan, wisten we nog niet. Esther dacht aan een periode van over 10 jaar, ik ben meer van de korte termijn planning.

Maar het verlangen naar een nieuwe reis is er in de afgelopen anderhalf jaar niet minder op geworden. Iedere keer dat we ergens gaan klimmen of iemand uitzwaaien die zelf langere tijd op reis gaat, kriebelt het. Het leven en werken in Nederland bevalt ons goed en een 'regulier' leven is misschien wel het makkelijkst en het veiligst, maar het geeft niet altijd de meeste voldoening. Daarom vinden wij het belangrijk om onze droom te verwezenlijken zolang we dat kunnen, en niet pas over 10 jaar, maar op de korte termijn.

Die droom is om weer een jaar te reizen en klimmen. Genieten van de natuur, de stilte en de prachtige uitzichten. Niet meer spullen en dingen bij je hebben dan strikt noodzakelijk, opgeborgen in ons busje. Natuurlijk zullen we het comfort van een huis (lees: wc en douche) af en toe missen. Zeker als we ons in de winter na het klimmen, buiten moeten wassen (bij temperaturen zo rond het vriespunt). Gelukkig is dat de volgende dag weer snel vergeten, als je in het zonnetje buiten zit te ontbijten met uitzicht op een mooi rotsmassief.

Kortom: we gaan weer weg! Volgend jaar vertrekken we. We willen weer voor ongeveer een jaar op reis. Het wordt een rondje (midden- en zuid-) Europa, met een aantal bekende maar ook veel onbekende klimgebieden.

Pieter  

©2014 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten