woensdag 23 april 2014

Gear-review: Haglöfs Lizard Pant

Klimbroeken zijn er in veel soorten en maten. De meeste broeken lijken toch meer op het alpinisme gericht met relatief zware stoffen en beperkte flexibiliteit. Op het moment dat je de Lizard Pant aantrekt, merk je direct dat deze totaal anders is. De gehele broek is naar alle kanten elastisch en is daarmee juist voor sportklimmers interessant.

De afgelopen weken heb ik de broek tijdens zeer diverse weersomstandigheden gedragen.  Bij mooi weer viel op dat de broek voldoende ademt. Op dagen dat het bijna 20 graden is, zit de broek toch nog comfortabel. De broekspijpen zijn voorzien van ritsen tot aan de knie, hierdoor kun je ze makkelijk oprollen als het nog warmer wordt. Op de dagen met minder goed weer, merk je dat de broek relatief goed beschermt tegen wind en regen.

Het enige nadeel is dat de broek op koude dagen niet heel warm is. Maar dat is door een extra thermolaag onder de broek makkelijk op te lossen.
Het absolute pluspunt van deze broek is de grote bewegingsvrijheid. Ook al is de broek dun en relatief licht, dat maakt hem niet minder stevig. Als je de broek wat meer belast door bijvoorbeeld je knie te verklemmen tegen de rots, dan is je knie goed beschermd en de broek lijdt er niet onder.

De Lizzard Pant is beschikbaar in diverse kleuren en maten en heeft een adviesprijs van 130 euro. De Lizard Pant wordt geproduceerd volgens het Bluesign system, wat staat voor een milieuvriendelijke productiemethode.

Pieter


©2014 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten