zondag 23 maart 2014

Klimmen bij Athene

© athensclimbing.com
Tijdens onze reis hebben we in Griekenland, behalve Kalymnos, ook nog andere klimgebieden in Griekenland bezocht. Het bleek toen vaak lastig om goede gebieden en de juiste informatie te vinden. Maar de ontwikkelingen staan gelukkig niet stil in Griekenland. Er worden op dit moment diverse nieuwe gebieden geopend en verder ontwikkeld.

Eén van die gebieden is de regio rondom Athene, met 33 relatief kleine klimgebieden. De gebieden zijn goed te combineren in een klimweek omdat ze vrijwel allemaal binnen een straal van 20km van Athene liggen. Er zijn 6 gebieden met 60 tot 85 routes. 12 Gebieden hebben tussen de 30 en 60 routes. De meeste klimgebieden vind je ten noorden van Athene.

Al deze gebieden staan beschreven in de onlangs verschenen topo 'Athens Climbing Guidebook', een 272 pagina dik en volledig Engelstalig boek, waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. De gebieden worden uitvoerig beschreven in deze topo. Van elk gebied zijn mooie en duidelijke kleurenfoto's opgenomen. Verder worden de routes in het kort beschreven en zijn ze voorzien van een aanbeveling (in sterren). Er is veel aandacht besteed aan de routebeschrijving naar de massieven; ook zijn de GPS-coördinaten van de gebieden opgenomen. Voorin de topo vind je een duidelijk overzicht van alle gebieden, wat je zeker zal helpen om een selectie te maken uit de 33 gebieden.

De nieuwe ontwikkelingen in dit gebied en de uitgave van deze mooie nieuwe topo zijn zeker reden om Athene toe te voegen aan de wensenlijst voor onze volgende reis.Tegen die tijd zal ook een uitgebreide review van de topo op deze site verschijnen.

Topo: Athens Climbing Guidebook, 2014 edition
Auteurs: A. Chaziris, G. Chaziris, A. Markou
Uitgever Vertical Planet Publications
ISBN: 978-618-81119-0-5
Prijs: €28,50
www.athensclimbing.com

Pieter

©2013 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten