zondag 22 januari 2012

In Spanje klim je niet alleen

Eind december zijn we in Spanje aangekomen. Na een maand in Turkije geklommen te hebben en (bijna) dagelijks in gezelschap te zijn van klimmers uit Turkije en Noord-Europa, dachten we in Spanje weer veel alleen te zijn. Maar niets was minder waar.
In Margalef bleken we allesbehalve de enige klimmers te zijn. Ook in Siurana, waar we later zijn gaan klimmen, was het erg druk. En niet alleen met Catalanen; ook Britten, Noren, Oostenrijkers, Fransen, Belgen, Duitsers, Polen, Australiërs en maar liefst 12 Nederlanders zijn we tegen gekomen. Veel van deze klimmers reizen en leven hier in een bus(je). De ene bus is nog groter dan de andere. Sommige bussen hebben zelfs het formaat van een bibliotheekbus.
Grappig is dat we hier met ons klim-sabbatical niet langer de uitzondering zijn: als je hier maar een week of wat klimt, val je uit de toon. We hebben in Margalef maar liefst 5 klimduo's gesproken die ook een jaar of langer aan het klimmen waren!
Ook hebben we een aantal bekenden ontmoet. In Margalef hebben we oud en nieuw gevierd met enkele Nederlandse klimmers die we via de klimhal in Nieuwegein kennen. En in Siurana hebben we twee goed bevriende klimmers uit de Frankenjura getroffen met wie we enkele dagen zijn opgetrokken. In Kalymnos hebben we een aantal Catalanen leren kennen die we ook hier weer tegen kwamen.
Ben benieuwd of we in Spanje nog ergens gaan klimmen waar niemand klimt...

Esther

3 opmerkingen:

nanske zei

Gaan jullie nog naar het zuiden? El Chorro? Daar weet ik in een kilometertje of 40 naar het westen wel een heel rustig en mooi massiefje, als het je om het alleen klimmen te doen is :-) Er zijn alleen niet zoveel routes boven de vijf, geloof ik, maar ja, je kunt niet alles hebben.

nonstopclimbing.nl zei

Dag Nanske,

Dank je voor het meedenken! We gaan waarschijnlijk niet zuidelijker dan Sella - we willen ook nog klimmen op Sardinië en Corsica en in de Alpen. We hebben 'nog maar' een half jaar en dat willen we goed benutten! Enne, we vinden het niet erg hoor, dat we niet alleen klimmen. We hadden alleen niet verwacht dat het zó druk zou zijn.

Kom jezelf nog een beetje aan klimmen toe tijdens je jaar in de bergen?

Groeten, Esther

nanske zei

Klimmen, wat is dat ook alweer? Nee dus, niet echt :-) Maar nu ben ik een paar maanden in Morzine in Frankrijk aan het werk in een chalet en kan (bijna) iedere dag skiën. Ook niet verkeerd! Sardinië is fantastisch, daar heb ik erg goede herinneringen aan.

Een reactie posten