woensdag 25 januari 2012

Topo-review: Margalef

Van Margalef bestaat een eenvoudige en goedkope topo: "Guia d'escalades a Margalef". Hij is verkrijgbaar bij Refugi Can Severet in Margalef. De eigenaar van de hut is ook de auteur van de topo. In oktober 2009 is de eerste versie van deze topo verschenen en sindsdien verschijnt er jaarlijks een topo van zijn hand.

De topo is compact (zo'n 100 pagina's) en de informatie is zeer summier. Voorin de topo is wat praktische informatie opgenomen. Denk daarbij aan de kaart van Catalonië, de verschillende vliegvelden van waaruit je Margalef makkelijk kunt bereiken, de busdienst en een vermelding van de 'supermarkt', de bar en wat accommodatie in Margalef. Ook wordt vermeld wat er níet is: een benzinepomp en een geldautomaat (maar waar je ze dan wèl kan vinden?).
In totaal zijn er 3 deelgebieden en 52 sectoren. Ieder deelgebied is voorzien van een globale schets. De schetsen zijn niet erg gedetailleerd, maar omdat er altijd wel mensen zijn volg je vanaf de parkeerplaats gewoon de andere klimmers. Hetzelfde geldt voor de schetsen van de sectoren. De routes zijn schematisch weergegeven. Omdat er geen namen op de wand staan, heb je vaak niet veel aan de schetsen. Wij hebben bij elke sector vaak even gevraagd aan andere klimmers waar welke route zat. Als je het eenmaal weet, kom je er met de topo wel uit. Jordi Pou heeft bij elke sector aangegeven wat de oriëntatie t.o.v. de zon is. Handig, omdat het er niet alleen erg warm kan zijn, maar ook erg koud (winter)!

Achterin de vind je een overzicht per moeilijkheidsgraad met daarbij wie de routes behaakt hebben. Voor de moeilijkheidsgraad van 8a tot en met 9b is ook vermeld wie de route 1e, 2e of  3e  heeft geklommen. Tot slot is een lijst opgenomen van 21 projecten.

Kortom een zeer summier boekwerkje van niet zo'n goede kwaliteit maar, daar is de prijs dan gelukkig ook naar.

Naschrift december 2013: Inmiddels is er een update beschikbaar. Het loont de moeite om deze te kopen, omdat er veel nieuwe routes zijn bijgekomen (bij Racó de les Espadelles).

Non-stop-waardering: 2,5

Titel:Guia d'escalades a MARGALEF
Auteur: Jordi Pou Calvet, refumargalef@yahoo.es
Versie: derde versie, september 2011
Prijs: €10,-

Esther


Sixt autoverhuur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten