woensdag 21 december 2011

Gear-review: Cu at the wall, een 'zekerbril'


Al bijna een jaar zijn we in het bezit van een 'CU at the wall'. Een bril die het de zekeraar een stuk makkelijker maakt om de klimmer te volgen. Omdat het een zogenaamde prismabril is, kun je gewoon rechtdoor kijken, terwijl je ziet wat de klimmer boven je doet. Door deze zekerbril hoef je niet je hoofd helemaal achter je nek te leggen. Er zit een koordje aan zodat je hem om je nek kunt hangen als je weer even 'gewoon' om je heen wilt kijken.

Wij hebben er al veel plezier gehad van deze bril. Het is ideaal als de klimmer een sterk overhangende route klimt of als je dicht op de wand moet staan. Het is een erg licht brilletje en je kunt hem ook voor je gewone bril of je zonnebril plaatsen. Het is in het begin misschien even wennen omdat je gezichtsveld kleiner is, vooral als de klimmer nog onder in de route zit. Maar als de klimmer op enkele meters hoogte zit dan heb je prima zicht. We kunnen hem iedereen aanraden.

Je kunt de bril bestellen bij: www.powernplay.com (Duitsland) Er bestaan vier verschillende 'versies' (variërend van €97,50 tot €117,50 plus €10,- verzendkosten).

Esther

1 opmerking:

Ollie zei

Of bij shop.klimmen.be ;-)

Een reactie posten