vrijdag 23 december 2011

Afscheid van Mari en Isak


Sinds ons vertrek uit Nederland hebben we veel mensen ontmoet - de meeste mensen
spraken we maar enkele keren, maar op Kalymnos hebben we een stel ontmoet dat we 6 weken lang regelmatig zagen. Deze week hebben we afscheid van ze genomen.
Mari en Isak komen uit Noorwegen en ze hebben 8 maanden de tijd om te reizen. In augustus zijn ze per zeilboot vertrokken vanuit Noorwegen naar Spanje. Plan was om helemaal naar Kalymnos te zeilen, maar omdat ze slechts maatjes op een boot van anderen waren, hadden ze weinig invloed op het tempo van de boot. Na 3 maanden werd Spanje bereikt en omdat het nog wel even zou duren voor Kalymnos in zicht kwam, zijn ze toch maar aan wal gegaan om te klimmen in El Chorro. Vervolgens hebben ze het vliegtuig naar Kalymnos genomen.
Omdat we ongeveer hetzelfde niveau klimmen, kwamen we ze regelmatig tegen. Leuk was dat Mari een ontzettende doorzetter is - één bepaalde route heeft ze na 11 pogingen eindelijk kunnen uitklimmen! Heel toevallig zouden vrienden van hen in december naar Geyikbayiri gaan en omdat wij er erg positief over waren, besloten ze óók naar Geykbayiri te gaan. Ook hier hebben we enkele dagen samen geklommen. Afgelopen maandag hebben we afscheid genomen. Heel gek - je kent mensen 6 weken, ziet elkaar bijna dagelijks en dan ineens zijn ze 'weg'. Ze zijn nu in Israël om oude vrienden van Isak te bezoeken. Ze hebben geen blog ofzoiets, dus we kunnen ze niet 'volgen' en dat vind ik best jammer. Wellicht gaan we ze eens opzoeken in Noorwegen - het klimmen schijnt daar erg goed te zijn...Misschien als start van een nieuw reisjaar door het noorden en midden van Europa ;-)

Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten