woensdag 2 november 2011

Crag-info: Karin

Weggejaagd uit Paklenica door de Bura kwamen we in het klimgebied Karin terrecht. Een relatief klein klimgebied op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Paklenica. We hadden van verschillende andere klimmers al goede verhalen gehoord over dit gebied. Daarbij staat het bekend om zijn gunstige ligging: je zou er nauwelijks last hebben van de wind!

Rots en routes
In Karin staan een vijftal massieven met routes die veelal niet langer zijn dan 15 meter. Het is een nog jong gebied en in sommige van deze massieven zijn pas 2 of 3 routes geopend. In de topo staan ook al een aantal massieven aangegeven waar mogelijk in de toekomst routes geopend kunnen worden. Kortom een gebied met veel potentie. De belangrijkste beperking is de kwaliteit van het gesteente. Op veel plaatsen is het erg brokkelig en daarom niet geschikt voor het openen van nieuwe routes. Ook in de reeds aanwezige routes moet je zeker rekening houden met wat steenslag. Ondanks het kleine aantal routes (50 in totaal, van 6a tot 8a) en de geringe hoogte van de massieven is Karin zeker een bezoek waard. In de massieven Cassin en Raumer vind je de meeste routes. De rots bestaat uit scherpe kalk met hier en daar een tufa waar zeker de liefhebber van overhangende rots zich thuis zal voelen. Hier en daar tref je ook wat conglomeraat of dolomiet aan.

Behaking
In Karin troffen we de beste behaking aan van wat we tot dan toe in Kroatië hadden gezien. Boorhaken van prima kwaliteit en voor zover zichtbaar vakkundig geplaatst. De haakafstanden zijn zeer kort en ze zitten precies op de plek waar je ze wil hebben.Topo
Zie topo Croatia/Paklenica

Overnachting en winkels
Er is geen camping in de directe omgeving, bivakplekken zijn er genoeg te vinden in de buurt van de rots. Boodschappen kun je doen bij de winkels aan de rand van het meer Karin.

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten