woensdag 5 oktober 2011

48 uur

We nemen regelmatig rustdagen. Maar eigenlijk nooit meer dan één dag achter elkaar. Eén dag tussen de rotsen verblijven en niet klimmen is al frustrerend genoeg. Maar één dag is vaak te weinig voor volledig herstel van de spieren. De gevolgen laten zich raden:
  • de grepen houd je steeds moeilijker vast;
  • het klimniveau lijkt eerder achteruit dan vooruit te gaan
  • en de onderarmen verzuren al als je naar de rots kijkt.
We hadden het aantal dagen in de gaten, maar het onderwerp 'meerdere rustdagen' werd vermeden als een enge ziekte. Maar uiteindelijk bleek het toch onvermijdelijk, het was nodig, en wel NU. Daarom hebben we besloten om twee dagen achter elkaar niet te gaan klimmen en de spieren rust te geven.
Maar twee dagen op onze bivakplek doorbrengen recht onder de rots? Toezien hoe andere klimmers wel de mooie routes hier zullen beklimmen? Geen optie.

Gelukkig zitten we maar 10 kilometer van de zee vandaan. We zijn daarom maar met een boek aan de Adriatische Zee zitten, wachtend op herstel. Wat voor anderen een ideale vakantie is, is voor ons alleen maar een manier om de tijd te door te komen. Hopelijk heeft het wel het gewenste effect en kunnen we na 48 uur weer met nieuwe energie de wand in.

Pieter

3 opmerkingen:

Hans zei

Ik denk dat jullie wel een week kunnen nemen om te herstellen.

MarkFotografeert.nl zei

Goede morgen,

goed zo! Het is net als met op tijd naar bed gaan niet leuk maar wel lekker om uitgeslapen te zijn.
Geniet er van en verwen jezelf een beetje.

Succes Mark (beetje verslaafd klinken jullie wel ;-))

Daniella zei

Erg goed idee. Toen wij paar maanden weg waren hebben wij (ook) te lang zonder echte rust doorgeklommen. Resultaat was dat we toen er echt even "doorheen" zaten en dat het klimmen steeds slechter ging. Dus zeker af en toe langer rusten, en 3 dagen achter elkaar ook goed ;-). In ieder geval niet 1x per 2 maanden 2 dagen, maar vaker langer rusten: bijvoorbeeld minimaal elke 2 weken 2 dagen rust... groetjes, Daniella

Een reactie posten