zaterdag 8 oktober 2011

Koopt Nederlands waarOm de door onszelf opgelegde 48 uur rust door te komen moesten we natuurlijk wel wat activiteiten ondernemen. Op de eerste dag deden we een poging om een (inmiddels) opgeheven klimwinkel te bezoeken. Op de tweede dag was het tijd voor een bezoek aan het Sloveense stadje Koper. Het historische centrum stelde niet zoveel voor, maar al snel werd onze aandacht getrokken door een beurs voor brandweer-artikelen.
Van de nieuwste soorten brandblussers tot complete brandweerauto's stonden er opgesteld. Onze belangstelling werd natuurlijk vooral getrokken door het materiaal voor werk op hoogte :-)
Ook Nederland bleek vertegenwoordigd te zijn. Eén bedrijf probeerde een pomp onder de aandacht te brengen bij de bezoekers van de beurs. Want pompen, dat is natuurlijk een ding waar wij Nederlanders goed in zijn! Helaas zat een demonstratie van dit mooie stukje Nederlands waar er nog niet in. Ze hadden namelijk nog geen toestemming gekregen om een slang met een lengte van 1 kilometer door het historische centrum van Koper uit te rollen. Wat wij dan wel weer konden begrijpen. Die Slovenen denken waarschijnlijk: als die Nederlanders een heel land droog kunnen pompen, dan is het onder water zetten van een klein historisch stadje een koud kunstje voor die Nederlanders. Dat risico wilden ze waarschijnlijk niet lopen...
Na al deze belevenissen waren we wel weer aan wat rust toe. De rest van de middag hebben we dan ook maar aan het strand bij Ankaran doorgebracht.

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten