woensdag 3 augustus 2011

Terug in Bérarde

Na ruim een week 'overwinteren' in Orpierre werden de weersomstandigheden in de Écrins eindelijk beter. Tijd om terug te gaan naar La Bérarde. Bij aankomst was de camping volledig uitgestorven. Terwijl deze bij ons vorige bezoek nog overvol was. Waarschijnlijk is iedereen net als wij weggevlucht voor het slechte weer.
Nu kunnen we eindelijk doen waarvoor we hier kwamen. Lange routes in mooie granieten massieven  met prachtige uitzichten. We hebben al twee mooie routes geklommen: één op 'Paroi Rouge de Belliou' en één op 'Paravalenche'. Morgen  gaan we een route doen op 'Tête de la Maya'.
We zoeken meestal naar routes die een korte aanloop hebben omdat dat voor Esther met haar krukken prettiger is. De aanloop naar de eerste twee routes was zeer relaxed. Bij Paroi Rouge was het maar 10 min en bij Paravalenche was het nog eenvoudiger. Je parkeert je auto vlakbij een tunnel. Vervolgens klim je met een trapje op het dak van de tunnel en daar begint de route! Morgen hebben we helaas een langere aanloop, waarschijnlijk 45 minuten.

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten