zaterdag 27 augustus 2011

(S)tom-(s)tom

Vanuit Presles zijn we naar Sanetsch (Zwitserland) gereden. Sanetsch ligt boven Sion en het zou zo'n drieënhalf uur rijden zijn. Mijn navigatiesysteem kende 'Col du Sanetsch' niet en daarom kozen we een plaatsje vlak in de buurt uit: Gsteig. Eerst nog wat boodschappen gedaan en water ingeslagen en daarna door naar Sanetsch.

Het navigatiesysteem gaf aan dat de de snelste weg bovenlangs het meer van Genève zou zijn en vanaf daar zou het niet ver meer zijn. Vanaf Montreux zat ik al op het puntje van mijn stoel – de bus kon niet hard genoeg gaan. De laatste kilometers gingen over een weg vol haarspeldbochten en dat kost tijd. Vreemd was dat we bijna geen hoogtemeters maakten (we moesten nog 1000m stijgen). Hóe zou de weg ons naar Sanetsch leiden?
Pas in Gsteig zagen we het: de verbinding vanuit Gsteig naar Sanetsch verloopt via een kabelbaan...
Nee hè? Niet goed op de kaart gekeken!!!!! De weg loopt niet door de Col heen, Sanetsch is het laatste en hoogste punt van een dal en is alleen bereikbaar vanuit Sion! We konden alle haarspeldbochten weer terug en uiteindelijk zijn we via Martigny en Sion in Sanetsch gekomen.

Pieter mompelde iets van: "We hebben nog een jaar, dus wat maakt het uit?" Wat maakt het UIT?! Alles! Stom, stom, stom, dit gaat me niet nog een keer gebeuren...

Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten