donderdag 18 augustus 2011

Geheim klimmassief

Begin augustus hebben we La Bérarde verlaten en zijn we doorgereden naar Cerces, een klimmassief vlakbij Col du Galibier. We waren er al vroeg en we wilden alvast een kleiner massief bekijken. Volgens de topo moest je 5,5 km na Col du Lautaret aan de rechterkant van de weg parkeren. Vanaf daar kon je in 10 minuten, via een paadje door het dal, bij het massief komen.
Tegen de parkeerplaats aan lag een rotsmassief en we liepen rechtsom via een 'geitenpaadje' naar beneden. Binnen 2 minuten stonden we voor de eerste route. Prachtige rots (zwarte kalk met witte aders) en routes die er mooi uitzagen! Het massief kwam alleen niet overeen met de foto's in de topo. Ook de route-namen klopten niet. En, niet onbelangrijk, de aanloop duurde nog geen 2 minuten en in de topo stond toch echt 10 minuten. Wij kennen de auteur van de betreffende topo toevallig en we weten dat hij razendsnel loopt – 10 minuten is voor ons meestal 20 minuten... (Inmiddels weten we dat we linksom het rotsmassief het dal in hadden moeten lopen om bij het massief te komen dat we zochten).
Omdat we graag in het onbekende massief wilden klimmen zijn we in La Grave (een dorpje in de buurt) op zoek gegaan naar een topo van dit massief. Van de eigenaar van de plaatselijke klimwinkel begrepen we dat wij waarschijnlijk 'Roche Noir' hadden gevonden. Een 'geheim' massief – er wordt geen ruchtbaarheid aan gegeven en een topo is er (nog) niet.
Toen hebben we maar op de gok een aantal routes geklommen die er mooi uit zagen. Niveau 5c+ tot 7a+, denken we. Leuk als je zelf de waardering kunt bedenken. Misschien hebben we stiekem wel een 8a geklommen ;-)
Van Cerces is overigens niets meer terechtgekomen. Het waaide vreselijk hard en het kwam niet boven de 8 graden... Een andere keer maar weer.

Esther
Naschrift 2012: Later hebben we gezien dat dit gebied wordt beschreven in de topo Plaisir Sud. Zo 'geheim' is het dus niet;-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Het zou van respect getuigen voor de routebouwers als je het bestaan van dit 'geheime' massief ook werkelijk geheim zou houden.
Groet,
Pim

Een reactie posten