zondag 21 augustus 2011

Een jaar later

Vandaag precies een jaar geleden hebben we in een café bij de rotsen van Freyr de eerste plannen gemaakt om een jaar op reis te gaan. De aanleiding was dat ik de vacatures in een Belgische krant aan het lezen was. Niet dat ik van baan wilde veranderen, maar ooit, in de verre toekomst, doe ik misschien wel iets anders dan les geven. Pieter zei toen: "Wat dacht je van een jaar kimmen en niet werken?" Daar heb ik wel even over moeten nadenken: 'Waar betaal ik dat dan van? Wanneer dan? Hoe doe ik dat met werk?'
Pieters motto is: 'Leuk hoor, dromen over later, maar als je iets ECHT wilt, kun je het beter NU doen.' En dromen over huizen of over verre reizen 'als we met pensioen zijn' hebben we niet. Waar we allebei ontzettend veel van genieten is het rotsklimmen en het buiten zijn. Alle vakanties en veel weekenden zijn we aan het klimmen. Dat zouden we allebei wel vaker willen doen. Een heel goed idee dus, zo'n jaar klimmen, maar niet pas als ik 50 ben of met pensioen ga... Ik leef nu en hoe het leven er later uit ziet? Daar had Pieter een punt.
Het dichtstbijzijnde realistische tijdstip om te vertrekken leek het einde van dat schooljaar en de duur van de reis zou ook een heel schooljaar zijn. Met dat idee zijn we het één en ander gaan uitzoeken. En ik heb me helemaal gek gespaard. Bij iedere aankoop heb ik mezelf de vraag gesteld: kan ik niet zonder?Wonderlijk hoeveel je kunt sparen in een jaar!
In januari van dit jaar hebben we de knoop doorgehakt: we gaan! Nu is het augustus 2011 en zijn we al weer 6 weken op pad! We hebben nog tot augustus 2012... Heerlijk!

Esther

1 opmerking:

JW zei

Fijn om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben :-)

Een reactie posten