dinsdag 28 juni 2011

Branderonderhoud

Tijdens onze reis gaan we koken op twee benzinebranders. Een MSR Dragonfly en een Coleman Peak I brander. Met name in de Dragonfly zitten diverse rubberen ringetjes die regelmatig vervangen moeten worden. We hebben daarom een hele set reserve-onderdelen mee om de brander een jaar lang betrouwbaar te laten functioneren. Als je de juiste materialen hebt dan is het onderhoud eenvoudig uit te voeren. We hebben de brander al een aantal jaren. Onze ervaring tot nu toe is dat als je jaarlijks preventief twee o-ringetjes en de pumpcup vervangt, dat hij zonder problemen functioneert. Maar tot nu toe hebben we hem natuurlijk nog niet zo intensief gebruikt zoals we dat komend jaar gaan doen. Alles is net vervangen dus voorlopig kunnen weer zonder problemen een viergangendiner bereiden.

Pieter

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Grappig, ik heb (11 jaar nu alweer) een whisperlite van MSR en behalve eens in de zoveel jaar de brandstofslang en de shaker jet shoonmaken, heb ik nog nooit de rubbers vervangen. Drogen die bij jullie uit en scheuren ze? MSR levert een lubricant mee om ze te smeren.

Ik stook overwegend wasbenzine en af en toe enkele weken loodvrij en ik geef toe dat ik hem niet dagelijks gebruik ;-)

nonstopclimbing.nl zei

Met name de fuel-tube ring slijt wel als je de tank vaak aan- en afkoppeld. De rest slijt minder hard en hoeft niet direct ieder jaar vervangen te worden. Maar voor 3 euro aan materiaalkosten heb je alles vervangen en weet je zeker dat je er weer een hele tijd mee kunt koken.

Een reactie posten