vrijdag 18 september 2015

Bivak op de bouwplaats

Half augustus hebben we een kleine week gelogeerd bij Stephan en zijn vader Marius. Stephan kennen we
uit de klimhal in Nieuwegein. Momenteel is hij - samen met zijn vader - druk bezig met de bouw van een prachtig huis. Nou ja huis, eigenlijk zijn het twee appartementen. Het huis ligt in het dorpje Seeboden, in de buurt van het Maltatal.
Stephan kent de omgeving inmiddels aardig goed en hij heeft ons veel tips gegeven voor klimgebieden in Kärnten. Wij hebben voornamelijk in Maltatal zelf geklommen. Je kunt er zowel boulderen als rotsklimmen op Gneis en in de winter is het een populair ijsklimgebied. 
Het was erg leuk om te zien hoe enthousiast Stephan en Marius met het huis bezig zijn. Op dit moment slapen ze in een busje en caravan naast het huis. Wij hebben naast hen gekampeerd met ons busje. Tussen de bedrijven door heeft Stephan nog een paar keer met ons geklommen. Helemáál geen slecht leven, zoals zij het aanpakken....
Volgend jaar zijn de appartementen klaar voor verhuur. Het is een mooie uitvalsbasis voor klimmers, skiërs, golfers, watersporters, wandelaars, fietsers en paragliders of  deltavliegers. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan vind je alle info op Berg und Sonne.

Esther
©2015 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten