dinsdag 18 augustus 2015

Klimpauze in Schwarzach im Pongau

Harry aan de ademhalingsoefeningen!
Op dit moment hebben we een klimpauze in het dorpje Schwarzach im Pongau (Oostenrijk). De reden is dat een goede vriend van ons hier in het ziekenhuis ligt. Vorige week donderdagavond werden we door de politie van Greifenburg gebeld met de mededeling dat Harry een ernstig ongeluk had gehad met parapanten en dat hij op de intensive care lag. Omdat Harry alleen op reis was, was er niemand bij hem. Gelukkig waren wij - net als Harry - in Oostenrijk. We zijn onmiddelijk naar hem toe gegaan. Harry had zelf zijn zus al gewaarschuwd en wij hebben andere vrienden op de hoogte gebracht.

Om 2u in de nacht arriveerden we bij het ziekenhuis en Harry was toen net terug van zijn eerste operatie. We mochten meteen naar hem toe en we hebben met hem kunnen praten. Harry voelde zich best goed en hij heeft ons verteld wat er was gebeurd. Ook vertelde hij over de prachtige vluchten die hij de afgelopen week heeft gemaakt. Hij lag helemaal te stralen toen hij daarover vertelde. Harry heeft gelukkig geen verwondingen aan zijn hoofd, maar hij heeft wel vele botbreuken in benen, rug en borstkas.

De volgende dag hebben we hem weer bezocht en hebben we overlegd wat er allemaal moest gebeuren. Diezelfde dag zijn we naar Greifenburg gereden om Harry's parapantspullen, zijn auto en zijn kampeerspullen op te halen. Ook hebben we met de alarmcentrale gebeld om het een en ander uit te zoeken en te regelen met betrekking tot de repatriëring van Harry en zijn spullen.

Harry heeft nog twee operaties voor de boeg en pas daarna mag hij naar een Nederlands ziekenhuis gebracht worden. Deze week komen zijn zus en twee goede vrienden naar Schwarzach. Wij blijven bij Harry tot de operaties achter de rug zijn.

Het is heel heftig allemaal, maar gelukkig is er geen levensgevaar en is Harry er best monter onder. Het is een kwestie van afwachten hoe het herstel zal verlopen en het zal vast niet zomaar makkelijk zijn. Maar het is fijn om Harry te kunnen bijstaan in deze eerste weken en ondanks de nare situatie, lachen we samen heel wat af. Harry's gevoel voor humor is gelukkig niet beschadigd door het ongeval :-)

Pieter en Esther
©2015 nonstopclimbing.nl

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ai, vervelend om te horen! Als jullie dit lezen - wens Harry beterschap van mij!

Harald

nonstopclimbing.nl zei

Doen we!

Een reactie posten