donderdag 6 maart 2014

Gear-review: Adidas Terrex Solo

In 2011 is het klimschoenenmerk Five-Ten overgenomen door Adidas. Tot nu toe was daarvan in het assortiment niet veel van te merken. Maar nu is er de Adidas Terrex Solo, een schoen gericht op de outdoormarkt en ontwikkeld met de technologie van Five-Ten.

De Terrex Solo is een zogenaamde 'approach-schoen'. Een schoen die niet geschikt is voor het echte technische klimwerk, maar die vooral bedoeld is voor de aanloop naar de instap van klimroutes.

De Terrex Solo is aan de onderkant voorzien van 'Stealth Rubber', het rubber waardoor Five-Ten bekend is geworden. Dit rubber heeft uitermate veel grip op bijvoorbeeld rotsachtige ondergrond. Dit is gecombineerd met de kennis en technologie van Adidas, zoals de toepassing van Adiprene voor de demping in de hiel.

Het resultaat is een stevige schoen die toch comfortabel zit en er niet lomp uit ziet. Fijn is dat de schoen niet heel zwaar is, zodat je hem ook in je rugzak kunt stoppen als je gaat multi-pitchen. Door de stijve zool en goede grip kan ik op oneffen terrein toch goed uit de voeten. Het enige nadeel is dat de schoen wat weinig profiel heeft waardoor je bijvoorbeeld in modderig terrein wat minder grip hebt. Er is trouwens ook een versie met meer profiel verkrijgbaar, de Terrex Scope, maar deze is alleen in een Gore-Tex uitvoering beschikbaar.

Het is een zogenaamde herenschoen, de kleinste maat die je kunt krijgen is 38 2/3. Adidas schoenen vallen klein is mijn ervaring. Ik heb normaal gesproken maat 39-40, maar bij Adidas heb ik altijd maat 41 1/3.

Esther

©2014 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten