zondag 17 november 2013

Outdorado failliet

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de webwinkel Outdorado failliet is. Een treurig bericht voor vele betrokkenen. In de eerste plaats natuurlijk voor de klanten die op dit moment nog op een bestelling wachten. Maar natuurlijk ook voor de eigenaren en het personeel van Outdorado.
Daarnaast is het een verlies voor de outdoor-liefhebber in het algemeen. Met het verdwijnen van Outdorado wordt de keuze en het aanbod van bergsportwinkels in Nederland weer een stukje kleiner. Met name in het segment van winkels die niet braaf de adviesprijzen hanteren die door de fabrikanten en distributeurs worden aangedragen.

Er is op dit moment nog veel onduidelijk over het faillissement en de verdere afhandeling. Op de website van Outdorado wordt nog geen curator vermeld. Ook in het register van de Kamer van Koophandel en in het Insolventieregister wordt nog geen melding gemaakt van het faillissement. Klein lichtpuntje voor klanten die nog op een bestelling wachten is misschien dat de rechtsvorm van Outdorado een 'vennootschap onder firma' is. Dat betekent dat de vordering op beide vennoten verhaalbaar is, zolang deze niet tot de schuldsanering (WSNP) zijn toegelaten. Hopelijk wordt er voor alle belanghebbenden snel meer bekend.

Zie vervolg

©2013 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten