woensdag 29 mei 2013

Opzoek naar het nieuwe 'Chamonix'

Onze vaste hangplek café 'Le Chamonix' bestaat niet meer, dus we moesten afgelopen zaterdag na het klimmen opzoek naar een nieuwe plek voor een biertje en een maaltijd. De eerste locatie die we aandeden was 'Le Colebi'. Dit is een soort friettent gevestigd in een gebouw dat op een bungalow lijkt. Het geheel ziet er zo niet-uitnodigend uit dat we de afgelopen jaren totaal geen aandrang hebben gevoeld om hier naar binnen te gaan. Bij binnenkomst bleek deze inschatting terecht. Zodra je de deur open doet val je bijna flauw door de frietdampen. De eigenaar is zich hier kennelijk ook van bewust en heeft op klimmers te lokken een partytent naast het gebouw gezet. Niet echt gezellig, maar het geeft je wel het gevoel dat je als klimmer welkom bent.

Dat laatste kunnen we niet zeggen van het volgende etablissement dat we aandeden: 'Auberge Le Freyr'. Daar staat nu een bord pal voor de ingang, waarop duidelijk wordt gemaakt dat je niet welkom bent als je alleen voor een drankje komt. Oftewel: 'Klimmers moeten we hier niet'. Ondanks dat we ook wat wilden eten, vonden we dit bord zo stuitend dat we direct zijn omgedraaid.

De mogelijkheden op de Chaussée des Alpinisme waren hiermee wel uitgeput. De enige locatie in de buurt die we nog kenden was de bar van camping Villatoile (Mountain Network). Een gezellig ingerichte ruimte die enigszins koud en tochtig is. Het personeel is vriendelijk en het eten smaakt niet slecht, al kregen we niet helemaal wat we besteld hadden. Het was alleen jammer dat de ruimte vooral gevuld was met bedrijfs- of vrijgezellenfeestjes. Niet echt een gemoedelijke klimsfeer.

Het nieuwe Chamonix hebben we nog niet gevonden....

Pieter


©2013 nonstopclimbing.nl

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Die motortent had ooit een klimwand gebouwd, totale mislukking om zo klanten te krijgen. Denk dat ze daar nog niet overheen zijn, hahaha.

En de friettent is onbegrijpelijk wat betreft bestaansrecht idd.

Ben benieuwd waar jullie straks op uitkomen, scheelt mij zoekwerk.

gr Erik

Anoniem zei

Die motortent is nu onder de zoveelste eigenaar.

Guido

Anoniem zei

Een aanvulling: Bestaat Le Colebi op de Chaussée des Alpinistes 16 A , (082 61 30 08) niet meer?

Guido

Robby De Smedt zei

Guido dat is een frituur.

Anoniem zei

Ik ben nooit in de Colebi binnen geweest, altijd de Chamonix en in het begin een paar maal toen die klimwand stond in de latere motortent.

Een reactie posten