woensdag 16 mei 2012

Wat doen jullie nou 's avonds of op rustdagen?


Veel mensen hebben ons al gevraagd wat we doen als we niet klimmen. Veel tijd gaat in ieder geval zitten in het bijhouden van ons blog. We plaatsen ongeveer drie berichten per week en het schrijven en selecteren van de foto's kost best wat tijd.

Verder houden we niet heel veel tijd over. Omdat we zo vaak van locatie veranderen, zijn we veel tijd kwijt aan 'zoeken'. Het begint met het zoeken van een geschikte bivakplek om onze bus neer te zetten. Daarna gaan we op zoek naar een riviertje of een meer waarin we ons kunnen wassen. Aan zee heb je soms (koude) douches - die gebruiken we ook graag. Is dat er allemaal niet of is het veel te koud, dan prutsen we wat met een pannetje water bij de bus.
Vervolgens gaan we op zoek naar een supermarkt. Liefst een beetje een grote winkel, zodat we alles in één keer kunnen kopen. Maar ja, in grote supermarkten raak je al snel de weg kwijt, dus dat kost tijd :-( En als we dan toch in de bewoonde wereld zijn, maken we ook gebruik van een wasserette. Tot slot moeten we op iedere nieuwe plek weer opzoek naar internet om ons blog te kunnen bijwerken en e-mails te lezen.

Als we een tijdje fanatiek geklommen hebben, doen we 's avonds of op rustdagen vaak helemaal niets. De rust hebben we dan echt nodig en zomaar een beetje buiten zitten en lezen is dan al heel prettig. Ik kan meestal niet zo lang 'zitten' en ga vaak nog op zoek naar bijzondere planten of vogels. Op regendagen doen we meestal wat aan sightseeing of lezen we een (studie)boek.

En wat we èlke avond doen, is luisteren naar een hoorspel. We hebben er verschillende mee, maar de grote favoriet is toch wel 'Het bureau', een hoorspel naar het gelijknamige boek van J.J. Voskuil. Het gaat om 475 afleveringen van een kwartier - bijna 120 uur 'luisterplezier'. De serie is ook wel omschreven als een soap voor intellectuelen omdat het gaat over het wel en wee van de mensen op een onderzoeksinstituut. We zijn nu bijna aan het eind en ik denk dat we wel daarna wel in een zwart gat zullen vallen...

Esther


©2012 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten