woensdag 30 mei 2012

Leestip: "9 out of 10 climbers make the same mistake"

Eén van de boeken die we bij ons hebben heet "9 out of 10 climbers make the same mistake", geschreven door Dave McLeod. Pieter heeft het al enige tijd geleden gelezen en roept me vanaf de grond vaak toe wat Dave McLeod zou zeggen van mijn klimtechniek ;-) Om hem van repliek te kunnen dienen èn uit nieuwsgierigheid ben ik het zelf ook maar gaan lezen. En ik moet zeggen: het is echt een goed boek.
Het is erg toegankelijk en vlot geschreven. Het gaat over het verbeteren van je prestaties bij het sportklimmen. Dace McLeod beschrijft hoe veel klimmers blijven 'hangen' op een bepaald niveau en niet weten hoe ze verder kunnen komen. In dit boek beschrijft hij hoe je middels zelfreflectie en toegespitste training verder kunt komen.

Om een idee te krijgen van de inhoud van het boek, geef ik hier de hoofdstuk-titels:
1. Gewoontes
2. De grote 4: bewegingstechniek, vingerkracht, uithoudingsvermogen en lichaamsgewicht
3. Angst om te vallen: waarschijnlijk het echte probleem...
4. De andere grote 4: attitude, lifestyle, omstandigheden, tactieken
5. Wat nu coach? Je vooruitgang plannen

Ik denk dat het boek voor iedere klimmer interessant kan zijn. Of je nu één keer per week klimt of 4 keer per week, een ieder kan zijn prestaties verbeteren. Ook voor sportklimtrainers kan het boek interessant zijn. Jammer is dat er geen illustraties instaan van de beschreven oefeningen. Het is alleen maar tekst...
Het boek is in het Engels geschreven, maar inmiddels ook in het Duits verkrijgbaar. In december en januari heeft een vriendin van ons het vertaald (tijdens haar klim-overwintering in Catalonië). Mocht je het boek dus liever in het Duits dan in het Engels lezen, dan is dat sinds kort mogelijk.

Titel: 9 out of 10 climbers make the same mistake
Auteur: Dave McLeod
ISBN: 978-0-9564281-0-3
Te bestellen bij: Dave McLeod
Prijs: £15,-

Titel: 9 VON 10 Kletterer machen die gleichen Fehler
Auteur: Dave McLeod
Vertaald door: Nicole Luzar
ISBN-10: 3868832173
ISBN-13: 978-3868832174
Te bestellen bij: Topoguide
Prijs: €17,99

Esther
©2012 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten