maandag 23 april 2012

Klimgebieden bij Vingrau gesloten

Eind maart besloten we om Spanje te verlaten om richting Corsica en Sardinië te gaan. We moesten daarvoor richting Toulon om vanaf daar de boot te nemen. Onderweg wilden we nog een paar dagen in Zuid-Frankrijk klimmen.
Het klimgebied van Vingrau ligt precies langs de weg naar Toulon (dichtbij Perpignan). Op internet hadden we al gezien dat er in augustus vorig jaar een sluiting was geweest vanwege een ongeluk dat er op 31 juli 2011 in Tautavel gebeurd was. Maar we gingen er van uit dat het klimgebied inmiddels wel weer open was.
Bij aankomst 's avonds laat zagen we bij één van de massieven dat er nog steeds een bord stond met informatie over een sluiting.
De volgende ochtend gingen we daarom eerst maar eens op zoek naar meer informatie en een topo. De topo bleek nergens meer te koop te zijn. Bij het Office de Tourisme kregen we te horen dat alle klimgebieden in de hele omgeving van Vingrau nog steeds gesloten zijn. De oorzaak van het ongeluk lijkt een ondeugdelijke haak te zijn en het onderzoek naar de kwaliteit van de behaking is nog steeds niet afgerond.

De sluiting geldt voor de massieven van:
- Tautavel
- Vingrau
- Opoul Perrilos
- Maury
- Saint-Paul de Fenouillet
- Saint-Martin de Fenouillet
- Caudies de Fenouilledes


Pieter
©2012 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten