woensdag 28 maart 2012

Tijd te kort

Toen we vertrokken dachten we dat we alle tijd hadden. Een jaar is erg lang en de mogelijkheden leken onbeperkt. Nu bijna negen maanden van de reis er op zitten, lijkt de resterende tijd ineens wel erg kort. We hadden een soort 'verlanglijst' met klimgebieden die we dit jaar wilden bezoeken. Maar we realiseren ons nu dat het ons niet gaat lukken om ze allemaal te bezoeken. We moeten keuzes gaan maken. Dat geeft ineens een heel ander gevoel dan het gevoel van onbeperkte vrijheid.


Sicilië is het eerste gebied dat definitief is afgevallen. Het gaat ons niet lukken om daar - nog voor het te warm wordt - naar toe te gaan. En hier in Spanje zijn nog diverse kleine gebieden rond Lleida waar we naar toe zouden willen, maar die moeten waarschijnlijk ook tot een later tijdstip wachten. Een wat groter gebied, Riglos, staat ook nog op de verlanglijst, maar of het gaat lukken... Zeker is dat we wel naar Corsica willen en aansluitend misschien naar Sardinië. Daarna willen we nog in Zuid-Frankrijk klimmen en in de (Zwitserse) Alpen. Maar in juli is het al weer tijd om terug te gaan.
Ook na een jaar zijn we binnen Europa nog niet uitgeklommen en blijven er genoeg gebieden over om in de toekomst tijdens kortere (of langere?) reizen te bezoeken.

Pieter

©2012 nonstopclimbing.nl

3 opmerkingen:

lysan zei

3 maanden is nogsteeds heeeel lang hoor...heerlijk!

Ron zei

pffff nog klagen ook?? :)

Richard zei

Jullie moeten jezelf niet fixen op zoveel als mogelijke locaties. Non stop climbing kun je ook in 1 gebied en na 1 jaar dik tevreden terugkomen. Daar zijn jullie nu te laat voor.
Wijze les.

Een reactie posten