woensdag 7 maart 2012

Help! De bus is weg!

Eind februari besloten we de Costa Blanca te verlaten en naar Chulilla te gaan, in de buurt van Valencia. In Valencia was een grote klimwinkel en omdat we op zoek waren naar een aantal topo's, besloten we daar eerst naar toe te gaan. En als we dan toch al in de stad zouden zijn, konden we ook wel even naar een paar gebouwen en een brug van de architect Santiago Calatrava Valls kijken.

Vlakbij was volop parkeergelegenheid. Snel de bus geparkeerd, goed op slot gedaan! De gebouwen en de brug waren prachtig en we hebben er wel een uur rondgelopen om uitgebreid foto's te maken.

Uiteindelijk terug naar de bus om naar de klimwinkel te gaan. Maar waar stond de bus nou ook alweer? Toch achter die touringcars of hadden we hem verderop in de straat geparkeerd? De hele straat afgelopen, maar geen bus... Hoe kon dat nou? Onze zwaar beveiligde bus kon toch niet 'weg' zijn? Toch maar weer terug naar de touringcars om te vragen of de chauffeurs iets gezien hadden.
Maar vlakbij de bus waarachter we hem geparkeerd dachten te hebben, bleek een sticker op de stoep te zitten met daarop de mededeling dat onze bus was weggesleept!!!  Waarom, je mocht hier toch gewoon parkeren? Na wat beter te hebben gekeken zagen we tussen de takken van een boom een bord met daarop de mededeling dat deze parkeerplaats alleen voor touringcars was.

Daar stonden we dan, middenin Valencia, zonder onze vertrouwde Bensie.

Op de sticker stonden een telefoonnummer en een adres. Eerst even gebeld - we konden hem diezelfde avond nog ophalen. Gelukkig had ik het navigatie-systeem in mijn rugzak zitten en omdat het niet al te ver bleek te zijn, konden we er lopend naar toe. Tegen betaling van bijna €150,- kregen we onze Bensie weer terug... Zonde! Voor dat geld hadden 15 keer uit eten kunnen gaan of 100 flessen Spaanse wijn kunnen drinken... Jammer jammer.

Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten