maandag 2 januari 2012

Finished business


Voor we Turkije zouden verlaten, dachten we nog een week nodig te hebben om vijf projecten af te ronden. Echter, het weer sloeg om en we kregen te maken met regen. Even leek het er zelfs op dat we geen enkele route konden afronden.
Op de eerste dag regende het hard in de morgen. Gelukkig regende het in de middag een stuk minder en konden we toch nog gaan klimmen. Snel gingen we naar de route Bartabas (7a) die zich onder een overhang bevindt. Na even opwarmen in een 6b, lukte het Esther in de tweede poging om de route te klimmen. Zo, één project was afgerond. Daarna gingen we naar een andere sector voor de route Pathfinder. Voordat het donker werd kon ik nog twee pogingen doen. Helaas lukte het niet om hem 'clean' te klimmen.
De volgende dag begon al niet veel beter, maar ook nu klaarde het tegen de middag weer op. Nu wilde ik de route Powerslave (7b) proberen, omdat ik daarin voor mijn gevoel een betere kans maakte dan in Pathfinder. Bij de wand bleek dat de route nog erg vochtig was en bovenin zelfs helemaal nat. We gingen daarom maar even opwarmen in Saxophone (6b+) die zelfs bij harde regen droog blijft. Intussen kon Powerslave nog even drogen. Maar echt droog werd hij niet en zeker bovenin niet. Gelukkig lukte het om in de tweede poging de route te klimmen.
Inmiddels hadden we besloten om ons vertrek te vervroegen vanwege stevige sneeuwval in Macedonië. De komende week zouden er maar twee dagen zijn dat het er niet zou sneeuwen en daarvan wilden we graag gebruik maken. Dat betekende dag we nog maar één dag in Geyikbayiri hadden!
De laatste dag was het weer ons gunstig gezind. Het was droog en er was zelfs wat zon. We gingen daarom vroeg naar de wand voor Esthers project Sun Express (7a). Ook deze route werd door Esther in de tweede poging geklommen. We hadden nog tijd genoeg om een andere route te doen... en vlakbij Sun Express zit Pathfinder.
Ik besloot om toch nog één poging te doen. Gemotiveerd door de gunstige weersomstandigheden lukte het ook nog... Esther heeft nu nog één route op haar verlanglijstje staan: Seek and Destroy (7a), maar omdat de huid van haar vingers stevig had geleden onder Sun Express, blijft deze route wachten tot we een keer terugkomen.
Nu waren we helemaal klaar voor ons vertrek naar Spanje!

Pieter

1 opmerking:

nanske zei

Klinkt goed! Heel veel plezier in Spanje, ik ben er juist weg, dus doe het land de groeten van mij.

Een reactie posten