zaterdag 3 september 2011

De rotskruiper

Eindelijk... na zoveel jaar: de rotskruiper!

Ieder jaar dat ik in de Alpen ben kijk ik uit naar de 'rotskruiper', een klein zwart-grijs vogeltje met rood met wit gestipte vleugels. Hij zit er niet alleen mooi uit, hij beweegt ook op een bijzondere manier: hij kan met zijn sterke kleine pootjes een steile rotswand beklimmen!

Ik heb hem nu twee keer eerder gezien, maar alleen maar in een flits. Deze keer was ik met Pieter aan het klimmen in Val Laterna. In de ochtend hadden we een route van 7 lengtes geklommen en na de lunch wilden we nog een route doen van 3 lengtes. Volgens de topo een leuke aanvulling op andere routes. Drie lengtes maar en alle drie met een moeilijkheidsgraad van 6 of 6+. Na de eerste lengte was ik Pieter aan het zekeren en ik had zo het idee dat het wel eens een hele suffe route zou kunnen zijn... Totdat de rotskruiper vlakbij kwam en even liet zien hoe je een 'zesje' omhoog hupt... En inderdaad, de route was niet bijzonder, maar de rotskruiper maakte alles weer goed!

Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten