dinsdag 30 augustus 2011

Verdampende valuta

Zoals we af en toe wat berichten mee krijgen van verdampende beurskoersen in Nederland, zo hadden wij last van onze eigen meltdown in Zwitserland. De eerste week in de Sanetsch hadden we nog niet zoveel in de gaten. Bij de grens keken we wel op van de 1-op-1 koers voor het Autobahn-vignet: 40 euro of 40 francs... Daarna hebben we niet meer over de koers nagedacht. We hadden in Frankrijk al voedsel en water ingeslagen om een aantal dagen op de col te kunnen verblijven.
Toen we na een week terug kwamen in het dal en gingen pinnen, werd ons toch langzaam iets duidelijk. De koers was toch wel wat anders dan de jaren hiervoor... Maar de realiteit kwam pas echt hard aan toen we vervolgens een supermarkt binnen stapten. Vierenhalve euro voor een krop verlepte sla? Eieren van meer dan één euro per stuk? Als we lang hier zouden blijven, zou ons reisbudget wel heel erg snel verdampen!
We waren eigenlijk nog van plan om naar de Bergell te gaan, om daar bij het stuwmeer van de Albigna te klimmen. We zouden dan met het kabelbaantje iedere dag naar boven gaan. Maar na een korte check op internet van de liftprijzen en de omrekening naar euro's wisten we genoeg. Alleen al 50 euro per dag uitgeven aan de kabelbaan was niet onze bedoeling. We gaan hier weg, op naar een euroland...

Pieter

4 opmerkingen:

Anneke zei

Herkenbaar! Wij schrokken ook wel wat van de koers toen we afgelopen zomer in Zwitserland waren. Jammer dat de Bergell er daardoor (voorlopig?) niet in zit.... Waar gaan jullie nu naartoe?

Anoniem zei

Schokkend duur en inderdaad de nummers van mijn credit card zijn er zo goed als afgesleten na een weekje Bergell. Italianen, vlak over de grens, Chiavenna, hebben de boodschappen prijzen ook maar naar boven toe aangepast. Dus het valt niet zo op dat Zwitserland duur is. Sondrio is een optie??

nonstopclimbing.nl zei

Dag Anoniem,

Ja! Sondrio is een optie: normale prijzen en leuk klimmen!

Groet, Esthe

Jimmy - Valuta calculator zei

50 euro per dag voor een kabelbaan? Die valuta is inderdaad heel erg verdampt. Jammer dat alles zo duur aan het worden is!

Een reactie posten