maandag 11 juli 2011

We zijn vertrokken

Met enige vertraging is het dan toch gelukt: we hebben Nederland verlaten en we zijn aan onze reis begonnen. Onze eerste bestemming was het klimgebied Freyr in België. Dit is het grootste en mooiste klimgebied van België en het is de plek waar de plannen voor onze reis zijn begonnen. Door alle voorbereidingen voor onze reis was het dit jaar nog niet gelukt om hier naar toe te gaan. We 'moesten' hier dus nog even langs, voordat we op reis konden. Ook omdat er een route zit die ik nog graag wilde klimmen: “Welcome to the machine” (7a).
Op zaterdagochtend zijn we direct naar de route gelopen. Na een toprope verkenning van de route was het tijd voor een poging. Het regende een beetje, maar de route loopt voor een groot deel door een overhang dus dat was geen probleem. Het lukte me bijna om de route te klimmen, maar de laatste lastige pas was toch nog iets te zwaar. Inmiddels regende het stevig en de laatste meters van de route zijn onbeschut, zodat ik kletsnat op de standplaats aan kwam. De eerste regen van onze reis en vast niet de laatste. Op naar Berdorf...

Pieter

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ah, toch geprobeerd he. Jammer ;-)

Dirkjan

Anoniem zei

Die 7A moet toch al vrij snel lukken tijdens je trip. Zeker nadat ik je a vue poging zag in Voleur de Spits in Berdorf. In ieder geval veel plezier tijden je jaartje klimmen.

Een reactie posten