zondag 15 mei 2011

Klussen aan de bus: de stoffering

De 'stoffering' van de bus is bijna klaar. Pieter heeft gezorgd voor de betimmering en de elektriciteit, ik doe (hoe traditioneel) de stoffering..

Op het bed (de plank) heb ik zandkleurig wollen tapijt gelegd. Het was een overgebleven stuk van Pieters huis. Door er tapijt in te leggen zorgen we voor wat extra isolatie en omdat het van wol is, blijft er geen condens achter. Bovendien beschermen we de matjes er mee tegen de schroeven die in het bed zijn aangebracht.
Op de vloer waar de fiets staat en bij de treetjes van de deuren heb ik een soort anti-slip rubber gelegd. Zo glijden we niet uit als we de bus in stappen. Zou toch lullig zijn om van een trede van de bus te vallen nadat je moeiteloos een lange route hebt geklommen...

Onder het bed komt een schuiflade waarop 8 kratten passen. Ook is er nog een apart vak met een deurtje waar we onze dagrugzakken, gordels, helmen en andere klimspullen kunnen leggen. Tijdens onze proefrit naar Zuid-Frankrijk merkten we al dat het handig zou zijn om de vloer van deze diepe, lage kast glad te maken zodat we de spullen makkelijk naar achteren kunnen duwen. Een coupon van de juiste maat en in een gunstige prijs kon ik niet vinden. Uiteindelijk heb ik een stuk tafelzeil gekocht en dat in de kast op de vloer gelegd. Het motief? Kiezelstenen...

Verder heb ik de kast die tegen de zijwand van de bus staat geverfd. De kast is voornamelijk wit, maar toen de witte verf op was, ben ik met restanten lichtblauw en zwart verder gegaan.

En last but not least heb ik raambedekking gemaakt zodat we geen inkijk hebben als we 's avonds in de bus zitten of als we de bus ergens achterlaten. De zijramen zijn getint en daar kun je moeilijk door naar binnen kijken. Maar het raam van de achterwand van de bestuurderscabine is doorzichtig en als we de led-lampjes aandoen, kun je toch door de zijramen naar binnen kijken.
Maar waar koop je stof? Wie maakt er nog zelf kleren? Ik ben uiteindelijk naar Spakenburg gegaan en heb me echt moeten inhouden: zou ik een leuk klederdrachtmotief kiezen, of gewoon gaan voor zwart - neutraal, passend bij een bus die niet mag opvallen? De raambedekking heb ik met klittenband aan de 'kozijnen' van de bus vastgemaakt. Het ziet er prima uit, maar mijn eerste associatie was toch wel dat de bus veel weg krijgt van een begrafeniswagen.Gelukkig zijn we zelf erg zonnig...

Esther

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Esther, het aftellen kan beginnen! Ik zie je de 24e nog! Dikke zoen, Claudia

Een reactie posten