donderdag 10 maart 2011

Reacties van kinderen

Van een meisje uit mijn klas heb ik een leuke tekening gekregen om me een goede reis te wensen. Ook van haar broertje uit groep 1 heb ik een tekening gekregen. Als de reis met deze gelukswensen geen succes wordt, weet ik het ook niet meer.
Ik heb in de klas tijdens een van de kringgesprekken verteld dat ik een jaar ga klimmen en reizen in Europa. Ik had al verteld dat we een busje hadden gekocht en het kwartje viel meteen: "Oh, dus daarvoor heb je die bus gekocht!".
Ik heb bewust gekozen voor een schooljaar verlof en niet voor een kalenderjaar, omdat ik zo het ritme van een schooljaar niet doorbreek. De kinderen die nu in groep 4 zitten, heb ik nu bijna 2 jaar in de klas gehad en van hen moet ik tegen de zomer toch al 'afscheid' nemen. De kinderen die nu in groep 3 zitten, maak ik nu helaas maar één jaar mee. Eén jongen uit de klas, Jesse, had daar ook wel een oplossing voor: "Kom je na de reis toch gewoon in groep 5/6 werken, dan zie je ons weer!"

Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten