zaterdag 5 februari 2011

Wat mag er mee?

Er mag eigenlijk niks mee! We hebben weinig ruimte en alle ruimte die er is, zullen we nodig hebben voor de klimspullen, de tent, kookspullen, een tarp, slaapspullen, wat gereedschap voor de bus, een kleine laptop, een jerrycan brandstof, een jerrycan water, klimkleding voor warm, koud, nat en droog weer. En er gaat ws. een mountainbike mee, zodat we makkelijk boodschappen kunnen doen. Omdat ik op bezoek wil gaan bij vernieuwingsscholen, neem ik één 'normale' set kleren mee.

Verder wil ik wat boeken mee nemen. Een jaar lang alleen maar in topo's koekeloeren is niet genoeg. Maar ja, welke boeken gaan er dan mee? Ze nemen ruimte in en als je ze uit hebt, liggen ze alleen maar in de weg. Ik laat wel eens boeken achter. Ik schrijf er dan in dat de vinder ze mag houden en ik wens hem of haar veel leesplezier. Ik denk dat ik zoiets misschien wel weer ga doen.
Boeken die in ieder geval mee gaan zijn een flora van het alpiene gebied en een flora van het mediterrane gebied. Verder een vogelboek en een vlinderboek. Hmm, dat zijn al 4 boeken.
Ik lees al enkele jaren verschillende boeken over dictaturen. Een interesse die ik heb overgehouden van mijn politicologiestudie. Die boeken zijn taai - daar kan ik wel even mee bezig zijn. Maar ja, achterlaten en de lezer veel plezier wensen zit er dan niet in. Nu maar hopen dat Pieter niets mee wil nemen.

Esther

1 opmerking:

Ro zei

Het leest misschien niet even handig, maar dit is een perfecte gelegenheid voor een e-reader gevuld met stapels boeken... en et ding laten opladen in de auto?

Een reactie posten