woensdag 2 februari 2011

Vaccinatie


Als je langere tijd in Zuid- of Oost-Europa verblijft, wordt aanbevolen om jezelf te laten vaccineren. Het gaat om Hepatitis A en B, Difterie, Tetanus, Polio, Buiktyfus en Teken-encefalitis. Sommige vaccins worden eigenlijk alleen aanbevolen als je ergens langer dan 3 maanden bent. We hebben geen vaststaand reisplan, dus voor de zekerheid laten we ons toch maar vaccineren.
Ik dacht "dat doe ik even". Nee dus. Eerst een recept aanvragen, dan bij de apotheek de vaccins ophalen en dan naar de huisarts voor de injecties. Voor sommige vaccins moet je 2 of 3 keer terugkomen voor een herhaling.
Pieter doet dat handiger: die is naar de GGD gegaan. Een andere keus had hij ook niet echt - zijn huisarts lijkt wel mensenschuw. Normalerwijze wordt de telefoon in de praktijk niet opgenomen of is de lijn permanent bezet. Nu bleek het telefoonnummer niet meer te bestaan! Gelukkig is de GGD in Amersfoort wel bereikbaar en hebben ze ook nog eens de vaccins op voorraad.


Bij de GGD vertelden ze overigens ook dat we honden en katten beter kunnen mijden i.v.m. hondsdolheid. En dat terwijl wij elke hond of kat lokken om er mee te spelen.

Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten