dinsdag 8 november 2011

Wanneer gaat u weer aan het werk?


Tijdens onze reis vanuit Kroatië naar Griekenland werden we door de Servische douanebeambten gewaarschuwd voor mogelijke problemen bij de grens van Griekenland. Er werd namelijk gestaakt door de douane. Omdat we verder geen gedetailleerde informatie hadden, reden we toch maar verder. Bij de volgende grensposten werd ons niets meer gemeld. Zelfs niet toen we Macedonië uitgingen, richting Griekenland.
Maar toen we vanuit het niemandsland tussen Macedonië en Griekenland de Griekse grens naderden, zagen we alleen gesloten slagbomen. Gelukkig waren ze enigszins coulant en lieten ze om de drie uur ook een paar auto's door. De personenauto's mochten wel door, de vrachtwagens niet. Met een paar uur vertraging konden we verder naar Meteora.
Toen we de volgende dag Trikala bezochten om een topo te kopen, vonden we het opmerkelijk druk op straat. En wat zaten de cafés vol... Op een aantal winkels hing een poster, we begrepen dat er een algehele staking van 48-uur van start was gegaan die dag. Alles en iedereen staakte: de bakker, de trein, de scholen. De douanebeambten die we de vorige dag ontmoet hadden, waren kennelijk wat fanatieker: die waren al twee dagen eerder van start gegaan. En waarom zat de slager in een lege winkel? Wilde hij wel werken, maar staakte het slachthuis?
Pas twee dagen later kwam het normale leven weer een beetje op gang. Maar toen we de overtocht met de boot naar Kalymnos wilden boeken, bleek dat er nóg fanatiekere stakers waren. De veerboten staakten namelijk de hele week. De eerstvolgende boot die we konden boeken was pas 5 dagen later. Omdat we geen woord Grieks spreken hebben we een boekje 'Hoe en wat in het Grieks' bij ons. Maar de belangrijkste zin blijkt daar niet in te staan: 'Wanneer gaat u weer aan het werk?'

Pieter

1 opmerking:

Pieter zei

Je kan kapitein Artritis bellen of hoe heet ie. Dan ga je voor 20 euro pp over op een piratenbootje. Mits hij niet aan het staken is ;)

Een reactie posten