zondag 17 april 2011

Klussen aan de bus: vol spanning .....

Het klimmen levert meestal wel genoeg spanning op, maar dat geldt niet altijd voor de accu van de auto. Een modern mens is steeds meer afhankelijk van elektrische apparaten en ook al leiden wij volgend jaar een zwervend bestaan, geheel zonder stroom kunnen wij ook niet. Zo moet de laptop opgeladen worden om dit blog bij te houden, gaat er een fotocamera mee die af en toe behoefte heeft aan een beetje stroom en is een telefoon met een volle accu ook wel handig in geval van nood.
Afgelopen zomer hebben we al ervaren dat als je een paar dagen niet met de auto rijdt, maar wel de accu gebruikt om allerlei apparaten op te laden, dat dit niet echt handig is als je op enig moment de auto weer wilt gebruiken. Daarom hebben we besloten om in de bus een tweede accu in te bouwen speciaal voor huishoudelijk gebruik.
De installatie is voorzien van een scheidingsrelais waardoor de tweede accu tijdens het rijden wel netjes oplaadt, maar het gebruik van 'huishoudelijke apparaten' nooit ten koste gaat van de startaccu. Daarbij is nog een omvormer geïnstalleerd zodat we zowel over 12v als over 220v beschikken.

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten