vrijdag 21 januari 2011

Reacties op onze plannen

Nu de datum van vertrek in zicht komt en we bijna alles hebben uitgezocht en geregeld, vertellen we aan steeds meer mensen wat we gaan doen. Wat grappig is, is dat iedereen heel verschillend reageert.

Reacties van klimmers: Ik ben jaloers! Ik kom jullie opzoeken! Waar gaan jullie allemaal heen? Wat voor busje gaan jullie kopen? Ik heb nog wel wat topo's! Je mag bij mijn ouders of kennissen in het buitenland logeren als je de bus en de tent zat bent!

Reacties van niet-klimmers zijn vaak van huishoudelijke aard: Als je geen koelkast of vriezer hebt, wat eet je dan? Hoe doe je de was en waar kook je dan?
Maar ook reacties van existentiële aard: Waarom...? Waarom nu....? Maar dan laat je je hele leven achter!
En misschien wel de leukste reactie gaat over de datum van vertrek. Mijn laatste werkdag van dit jaar is 1 juli. Als ik dan vertel dat we op 2 juli weg kunnen, is de vraag: dán al?

Onze reis wordt heel sober. Althans, sober in de zin van comfort. Het is in mijn ogen niet sober een heel jaar lang niet te werken en te doen waar je zin in hebt. Dat is best luxe! Maar ik kan me wel voorstellen dat als je nog nooit primitief hebt geleefd, je ook niet goed weet hoe dat is.

Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten