donderdag 24 augustus 2017

Nieuw: de eiwitrijke krekelreep van SENS

Voor klimmers die letten op een eiwitrijk dieet, is er nu de ´krekelreep´ van SENS op de markt gekomen. Deze reep is gemaakt van gemalen krekels en bevat relatief veel eiwitten. Eiwitten heb je nodig voor spierherstel. Het eten van eiwitrijke producten, zeker vlak ná inspanning, kan je spieren helpen om zich goed te herstellen.  Een reep kan een handige oplossing zijn als je geen bak kwark of een zak noten wilt meenemen in je rugzak.

Veel repen bevatten lactose en de zogenaamde ´krekelreep´ van SENS bevat die niet of nauwelijks. Voor mensen die een lactose-arm dieet willen volgen, maar toch extra eiwitten willen gebruiken, kan dit een goed alternatief zijn.

De repen zijn verkrijgbaar in vier smaken:
- pindakaas en kaneel
- ananas en kokosnoot
- pure chocola en sesam
- pure chocola en sinaasappel

Het is wel even wennen, een krekelreep. Wij vonden de textuur soms wat melig. De repen waar ook fruit in was verwerkt vonden we het lekkerst.

De repen zijn nog wat aan de prijzige kant, maar wellicht, als krekels een gangbaar product zijn geworden, gaat de prijs nog omlaag. De repen kosten €1,99 of €2,56. Als je ze per 4 stuks koopt, kosten ze €11,49.

Voor meer informatie over deze repen, klik hier.

Esther en Pieter
©2017 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten