woensdag 25 juli 2012

Een dagje in Ailefroide

Na ruim een week alleen sportklimgebieden bezocht te hebben, waren we wel weer toe aan een iets langere route. In de omgeving van de Val Durance zijn er diverse plekken waar je mooie multi-pitch routes kunt klimmen. De meest bekende lokatie is toch wel Ailefroide. We kozen een makkelijke route met een korte aanloop. Het werd de route 'L'Explosion des Calcanéums', 245m, maximaal VI+. Het was een NW-wand, dus lekker in de schaduw (in Ailefroide was het zinderend heet).
In 2010 hebben we deze route al eens gedaan en we hadden er goede herinneringen aan. 
Het massief ziet er weinig indrukkwekkend en zelfs een beetje lelijk uit, maar de route is zeker één van de mooiste van Ailefriode op dit niveau. De route is erg gevarieerd: het begint op een plaat met een kleine traverse, daarna komen er mooie scheuren en kun je een beetje 'piazzen' in een mooie diagonale hoekversnijding en tot slot is er een mooie lengte met 'schollen' in een hoekversnijding.

En om de dag compleet te maken, hebben we tijdens het klimmen het nest van een Torenvalk gezien. Twee grote jongen zaten op de rand van het nest in de rots luidkeels te piepen en te fladderen met hun vleugels in afwachting van voedsel. De oudervogel kreeg het voedsel niet aangesleept en vloog af en aan. Helaas hebben we er geen heel duidelijke foto's van.

Hieronder enkele foto's van de route.

Esther

©2012 nonstopclimbing.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Hoofdsponsors